Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
masło 5 dag
mąka pszenna 2 łyżka
bulion drobiowy 1 l
sól, pieprz do smaku
bagietka 5 kromek
wino białe wytrawne 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

cebulę pokroić w cienkie plasterki stopić masło wsypać cebulę doprawić i smażyć ok 40 minut ciągle mieszając dodać mąkę i dolać wino także dodać bulion i doprawić do smaku mieszając gotować ok 15 minut bagietkę pokroić na kromki stawić do piekarnika piec na złoty kolor gotową zupę przelać do miseczek a na spód ułożyć grzanki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak