Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek kapuściany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
makaron 1 garść
marchewka 1 szt
kapusta kiszona 2 garście
cebula biała 1 szt
pieczarki 20 dag
bekon 10 dag
kiełbasa krakowska 25 dag
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
masło
bulion warzywny 3 kostki
mąka 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek kapuściany

w garnku z woda gotujemy kapustę kiszoną .Gotujemy ok 25 min . Dodajemy bulion warzywny i dolewamy wody do garnka .zagotowujemy .Dodajemy liść laurowy ,starta marchewkę ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy . Na patelni na maśle podsmażamy posiekana cebulę z pokrojonym bekonem ,kiełbasa i pieczarkami .Po podsmażeniu dodajemy łyżke papryki słodkiej ,mieszamy .dodajemy łyżkę mąki i mieszamy dolewając bulion . zagotowujemy i dodajemy do garnka z kapustą i ziemniakami ,Mieszamy i gotujemy .Dodajemy garść makaronu . Doprawiamy pieprzem ,solą i zaprawiamy śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 06.05.2014 12:01
Wygląda smakowicie i bardzo ciekawe wykorzystanie kapusty kiszonej.
iwa643 29.02.2012 07:12
syte

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak