Sposób przygotowania

Fetę najlepiej kupić w kawałku i samemu pokroić w kosteczkę.
Papryczkę chilli kroimy w plasterki, pestki lepiej wyjąć żeby nie było za ostre.
Czosnek obieramy i siekamy na grubsze plasterki.
W słoiczku układamy warstwami fetę, papryczki chilli i czosnek, całość zasypujemy ziołami i zalewamy oliwą. Tak przygotowaną wstawiamy do lodówki , po ok 3 dniach jest gotowa, im dłużej stoi tym intensywniejszy jest smak, a oliwa z zalewy świetnie nadaje się jako baza do sosu sałatkowego.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nie spotkałam się wcześniej z takim czymś, ale bardzo mnie ten przepis zaintrygował.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Oj, ten przepis muszę wypróbować, bo już sam dobór składników sprawił, że zgłodniałam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !