Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa długo golotana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 opak.
fasola Jaś 1 szklanka
sól do smaku
majeranek do smaku
ziemniaki 3 szt
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa długo golotana

Kroki postępowania

1
skrzydło z indyka umyć i wrzucić do garnka z 2 litrami osolonej wody, dorzucić wypłukaną fasolę,
Krok 1 - zupa fasolowa długo golotana foto
2
włoszczyznę obrać i umyć, wrzucić do garnka w całości (jedynie por można pokroić w półkrążki, jeśli był w włoszczyźnie)
Krok 2 - zupa fasolowa długo golotana foto
3
wszystko gotować około godziny na minimalnym ogniu, jak warzywa będą miękkie wyciągnąć je i podusić widelcem, następnie ponownie wrzucić do garnka, wówczas wrzucić również obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki,
Krok 3 - zupa fasolowa długo golotana foto
4
doprawić majerankiem i gotować tak długo aż fasola będzie miękka.
Krok 4 - zupa fasolowa długo golotana foto
5
Zupę rozlewać na talerze, podawać na ciepło.
Smacznego!
Krok 5 - zupa fasolowa długo golotana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 12.05.2012 16:19
smaczna
caffee_tea 08.05.2012 21:37
dobre, dobre !
Elżbieta17 26.03.2012 09:30
smaczna zupa:)
Aneta41 13.03.2012 14:04
moja ulubiona zupka
Ania67 05.03.2012 17:59
uwielbiam
Angelika10 03.03.2012 00:29
pycha
ziutula
ziutula 29.02.2012 08:09
dobra taka fasolówka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak