Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z masą krówkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
żółtko jajek 5 szt
Kasia 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
śmietana kremowa 30% lub 36%
masa krówkowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z masą krówkową

ciasto: mąkę cukier puder, żółtka kasia, proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy. połączyć składniki rozlać na dwie osobne blaszki i piec 20 minut w temp 180 stopni.
krem: śmietana + cukier waniliowy + rozpuszczona ostudzona żelatyna w wrzacej wodzie- wody ma byc ok 1/2 szklanki ubijac mikserem do sztywności.

ciasto
masa krówkowa
krem ze śmietany
ciasto
masa krówkowa
migdały w piórkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 26.03.2012 15:13
bardzo apetyczne ciasto
jolanta19 29.02.2012 15:32
Może być dobre
[email protected] 29.02.2012 13:51
pycha zrobie
suzana 28.02.2012 23:09
pychotka
Mirosława5 28.02.2012 22:09
w wersji pokazanej na zdjęciu na wierzchu są orzechy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak