Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, do ubitych białek dodać cukier i jeszcze ubijać, następnie połączyć z żółtkami, do masy jajecznej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kisielem, delikatnie wymieszać na koniec dodać olej. Ciasto wylać do wyłożonej papierem prostokątnej formy. Piec około 30-35 min w temp. 180st Śmietanę ubić z cukrem pudrem i żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Upieczone, zimne ciasto przekroić na dwa placki, nasączyć je winem lub innym ponczem. Na spodzie ciasta ułożyć osączone gruszki wyłożyć na nie całą bitą śmietanę, przykryć drugim ciastem. Wierzch polać rozpuszczoną polewą czekoladową i posypać dowolną posypką. Ciasto odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pięknie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    apetyczne choc bomba kalorii :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    A ja chętnie bym się skusiła:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo apetyczne ciasto. No i z gruszkami, które uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Skusiłabym się na porcyjkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !