Sposób przygotowania

Do odmierzania mąki i wiórek używałam szklanki o pojemności 220ml.
Mąkę przesiać, wymieszać na sucho z wiórkami, cukrem i proszkiem do pieczenia, wbić jajka, dolać wodę i mleko. Wszystko dokładnie ubić do uzyskania pęcherzyków powietrza. Gotowe ciasto odstawić na kilka minut, gdyby w tym czasie za bardzo zgęstniało to dolać troszkę wody lub mleka. Patelnie nagrzać i tylko delikatnie natłuścić na środku wylać porcję ciasta i pozwolić mu się rozlać, smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące z dowolnym dżemem lub jogurtem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jak ja lubie wszystko to co z kokosem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Inal

    Kokos.. mmm,ciekawe,jak takie naleśniczki smakują.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !