Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń waniliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
cukier pół szkl
cukier waniliowy 1
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 5 łyżek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowy

Z pół litra mleka odlać jedną szklankę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem w rondelku Do odlanego mleka dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać.(mąki jest duzo więc lepiej zrobić to wsypując mąkę do większej miseczki i zalewając tam mlekiem). Kiedy mleko w rondelku się zagotuje, wlać mleko z mąką i dynamicznie mieszać aż krem zgęstnieje na budyń. Rozlać do mniejszych naczynek Zostawić do ostygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 10.03.2012 12:25
dziekuję :)
Kasiax18 05.03.2012 19:49
pycha
przejs 04.03.2012 14:02
U Ciebie nawet zwykły budyń wygląda jak milion dolarów
mikrusiak 28.02.2012 19:52
średnio przepadam za budyniem ale ten wygląda bardzo apetycznie...:p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak