Sposób przygotowania

Z pół litra mleka odlać jedną szklankę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem w rondelku Do odlanego mleka dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać.(mąki jest duzo więc lepiej zrobić to wsypując mąkę do większej miseczki i zalewając tam mlekiem). Kiedy mleko w rondelku się zagotuje, wlać mleko z mąką i dynamicznie mieszać aż krem zgęstnieje na budyń. Rozlać do mniejszych naczynek Zostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    średnio przepadam za budyniem ale ten wygląda bardzo apetycznie...:p
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    U Ciebie nawet zwykły budyń wygląda jak milion dolarów
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !