Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne żeberka wieprzowe

4.0
(24)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
cebula 1 szt
olej 4 łyzki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyzki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne żeberka wieprzowe

Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na porcje. Następnie natrzeć czosnkiem, obsypać przyprawą do mięsa wieprzowego, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni. Następnie do rondla wlać 2 szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około godziny.
Podawać na ciepło z ziemniakami, sosem i np.buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.02.2012 21:00
pycha
Iwusia 01.08.2011 22:15
uwielbiam takie żeberka
ewaa 11.05.2011 21:16
super
Wafelek2601 10.05.2011 08:47
najlepsze
matii6 16.03.2011 19:52
pycha
pacpaw 14.03.2011 09:55
podane z klasą :o)
IlonaAlbertos 08.02.2011 22:43
Uwielbiam takie zeberka :)
MAR3STA 05.02.2011 15:36
apetycznie wygląda to żeberko;)
ElizaT 17.01.2011 00:37
pięknie podane
bami 07.01.2011 18:51
Dobre żeberko nie jest złe, byle nie za tłuste :)
alaaa 01.01.2011 15:02
smacznie wyglądają
eli82 30.12.2010 10:59
ślinka cieknie
Iwona51
Iwona51 28.12.2010 11:07
aż ślinka cieknie
berys18 22.12.2010 08:02
wyglądają cudnie
Margo1 22.09.2010 16:26
Wyśmienite...
Smakosz6 28.08.2010 17:42
mniam
elwal
elwal 29.07.2010 00:12
Kocham żeberka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak