BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na porcje. Następnie natrzeć czosnkiem, obsypać przyprawą do mięsa wieprzowego, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni. Następnie do rondla wlać 2 szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około godziny.
Podawać na ciepło z ziemniakami, sosem i np.buraczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kocham żeberka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienite...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Margo

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    wyglądają cudnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Dobre żeberko nie jest złe, byle nie za tłuste :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pięknie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !