Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

ciasto:
0,5 kg mąki
125 ml mleka
125 ml wody
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
15 g drożdży
3 łyżki oleju
sos:
1 małą cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki wody
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
zioła prowansalskie
dodatki:
1 część
salami
czarne oliwki
kukurydza
pieczarki
pomidorki koktajlowe
żółty ser
2 część
pieczarki
brokuły
kukurydza
ser solankowy
ser pleśniowy
żółty ser

ciasto: Mąkę wsypujemy do miski. Następnie mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i pokruszone drożdże. Letnie mleko wlewamy do mąki i dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto jest bardzo elastyczne i w ogóle nie przykleja się do rąk. Odstawiamy ciasto na 30 minut przykryte ściereczką. Następnie wałkujemy bez podsypywania mąką. Przygotowujemy sos, dodając do koncentratu pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty ząbek czosnku, wodę, oliwę i zioła.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    alicjaja

    wspaniała i jaka kolorowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    znakomita:) lubię takie 2 w 1:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mmm.. ta wersja pizzy jest zdrowa;) na pewno spróbuje na jakiejś imprezie tego dania;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !