Sposób przygotowania

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, odstawić do spęcznienia, a następnie rozpuścić w mikrofalówce. Do rozpuszczonej żelatyny dodać sól, pieprz i musztardę - dokładnie wymieszać i połączyć z majonezem.
Warzywa ugotowane (najlepiej poprzedniego dnia) obrać i drobno pokroić za pomocą kratki do sałatek. Podobnie pokroić jajka.
Do warzyw dodać osączony groszek i drobno pokrojone kiszone ogórki. Wszystkie warzywa dokładnie wymieszać i zalać majonezem z żelatyną.
Sałatkę przełożyć do salaterki i wyrównać powierzchnię, lekko dociskając.
Odstawić do lodówki, aby całość stężała.
Podawać z ulubionym zimnym sosem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    musi być smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Ciekawie i pomysłowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !