Sposób przygotowania

Pieczarki wybrać jak najdrobniejsze, białe i jędrne. Oczyścić je, szybko opłukać i osączyć. Zetrzeć na nagrubszych oczkach tarki warzywnej.
Na patelni rozpuścić masło, dodać pieczarki i dusić, aż zredukują swą objętość. Odparować, posolić, dołożyć serek topiony i stale mieszać, aż się roztpi i połączy z pieczarkami. Wlać śmietankę i doprawić do smaku cebulą granulowaną, solą, białym pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !