Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z pianką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 sztuk
cukier kryształ 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka tortowa 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
Pianka:
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką

Upiec biszkopt z podanych składników.Po upieczeniu przeciąć na dwie części.Mleko schłodzone z lodówki ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Do tego dodać 2 opakowania galaretek rozpuszczonych w dwóch szklankach wody, (lekko tężejące) zmiksować.Szybko wylać na placek i przykryć drugim.Ciasto włożyć do lodówki i schłodzić.Na wierzchu zrobić esyfloresy z polewy czekoladowej lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 29.02.2012 08:34
super
agabi
agabi 28.02.2012 16:06
wygląda baaardzo zachęcająco:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak