Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 25 dag
rodzynki 10 dag
morele suszone 10 dag
biszkopty okrągłe 1 paczka
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka
cukier puder 6 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat
twaróg 75 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretką

Galaretkę wiśniową dokładnie rozpuść w 1/2 ilości wody.Wlej do płaskiego naczynia, odstaw do zastygnięcia.Twaróg zmiksuj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, 5 łyżkami syropu z brzoskwiń i rozpuszczoną żelatyną.Połącz z ubitą śmietanką, rodzynkami i posiekanymi morelami.Spód tortownicy wyłóż biszkoptami.Zalej masą serową.Udekoruj brzoskwiniami i kawałkami galaretki wiśniowej.Ochłodź.Zalej galaretką brzoskwiniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak