Sposób przygotowania

Do mięsa dodać kaszę mannę, drobno pokrojoną cebulę, zmiażdżony albo przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbić jajka, kapustę obrać z wierzchnich liści i drobno pokroić, dodać do mięsa, wymieszać, doprawić do smaku i zarobić masę. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Z masy formować okrągłe pulpeciki, układać w przygotowanym naczyniu. Koncentrat połączyć z wodą, albo bulionem. Można dodać łyżkę mąki, doprawić do smaku przyprawą. Przygotowanym sosem zalać pulpeciki. Sos powinien przykryć pulpety. Zapiekać w piekarniku ok. 40 minut. Pulpeciki powiększają swoją objętość.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę wypróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    zapomniałam dodać że pulpeciki można najpierw obsmażyć na patelni na oleju przepraszam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !