Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa śmietanowo-czekoladowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1 kostka
cukier 1 szklanka
śmietana gęsta 1 szklanka
czekolada mleczna 1 tabliczka
mleko w proszku 10 łyżek
żółtko jajek 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa śmietanowo-czekoladowa

Kroki postępowania

1
Miękką palmę dobrze utrzeć. Dodać do niej połowę cukru i dalej ucierać.
Krok 1 - Masa śmietanowo-czekoladowa foto
2
Żółtka utrzeć z resztą cukru na gładką masę.
Krok 2 - Masa śmietanowo-czekoladowa foto
3
Do żółtek dodać śmietanę i wymieszać. Do utartej palmy dodawać po trochu żółtek wymieszanych ze śmietaną i mleko w proszku, cały czas ucierając.
Krok 3 - Masa śmietanowo-czekoladowa foto
4
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Krok 4 - Masa śmietanowo-czekoladowa foto
5
Czekoladę powoli dodawać do kremu i dalej ucierać.
Krok 5 - Masa śmietanowo-czekoladowa foto
6
Gotową masą przekładać ciasta, dekorować muffinki, itp.
Krok 6 - Masa śmietanowo-czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.03.2014 09:28
Świetna masa do wielu słodkości :)
Bernadeta1 12.11.2012 00:17
bardzo lubię masy z mlekiem w proszku
Sroczka 12.10.2012 22:47
Doskonała masa do przekładania ciast.
KasiaK90 11.09.2012 08:11
pyszniutka ta masa:)
Weronika_eM 08.07.2012 22:41
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak