Sposób przygotowania

Mięso mielone łączymy z jajkami, musztardą, serkami, bułką tarta , mlekiem i posiekaną drobno bazylią oraz z kukurydzą odsączoną z zalewy.
Doprawiamy do smaku przyprawaą do mięsa mielonego ,świeżo zmielonym pieprzem.
Dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa.
Mocząc rece w zimnej wodzie nabieramy po porcji masy i kształtujemy długie paluchy około 6-8 cm.
Obtaczamy w bułce tartej i smazymy na rumiano z obu stron.
Wykładamy na ręczniki papierowe by odsączyć nadmiar tłuszczu .

Sos:
Majonez mieszamy z musztardą i ćwikłą z chrzanem.

Gotowe "paluchy" przekrawamy wzdłuż na pół.
Sos nakładamy do szprycy i na każdą "łódeczkę" nakładamy po porcji sosu.
Dekorujemy ziarnami kukurydzy.
Podajemy jako przystawkę lub z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    może zrobię
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetne mielone.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    finezyjne danie:)
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    fajnie wyglądają
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pomysłowe i fajnie przyprawione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podobają mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !