Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA W PANIERCE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jaja 3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W PANIERCE

Cukinie pokrój w plasterki. Można je obrać ze skórki. Każdy plasterek obsyp solą i poczekaj 15 minut aby cukinia puściła wodę. Możesz też odsączyć ją w ręczniku papierowym. Jajko roztrzep. Każdy krążek maczaj w jajku, w mące na koniec w bułce. Smaż na mocno rozgrzanej patelni z każdej strony aż do zrumienienia. Dopraw sola i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 09.03.2012 20:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak