Sposób przygotowania

Posiekane mięso kropimy sokiem z cytryny, dodajemy żółtka, przyprawy, wyrabiamy masę. dzielimy na 4 równe części, formułujemy zgrabne kotlety odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce. Po 10 minutach otaczamy kotleciki w posiekanej drobno natce pietruszki (świeżej lub suszonej ). Panierujemy w jajku i mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż się zarumienią z obu stron. Po usmażeniu przekładamy w ciepłe miejsce. A do tłuszcz na patelni dodajemy żurawiny, i otartą skórkę z cytryny. Podlewamy szklanką wody i prużymy, cały czas mieszając. Sos przecieramy przez sito, łączymy z winem i doprawiamy do smaku zagotowujemy. Podajemy z domowym grubym makaronem lub kładzionymi kluskami.



Smacznego :)

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !