Sposób przygotowania

Mąkę przesiej, dodaj pokrojone masło, szczyptę soli, śmietanę i żółtka. Całość siekaj nożem, a następnie szybko wyrób rękoma. Z ciasta uformuj kulę i włóż na minimum godzinę do lodówki. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Mięso oczyść z błon, natrzyj czosnkiem, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso z wszystkich stron na rumiano. Ciasto po wyjęciu z lodówki cienko rozwałkuj i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na środku ciasta połóż zrumienione polędwiczki, posmaruj je musztardą i owiń ściśle ciastem. Polędwiczki w cieście piecz około 35 minut w piekarniku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !