Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 100 g
Grill przyprawa ziołowa Prymat 5 g
Marynata do mięs klasyczna Prymat 5 g
kolendry Prymat (łyżeczka) 1 szt
awokado 2 szt
sok z cytryny 1/2 szt
sok z limonki 1 szt
sałata lodowa 1 szt
kiełki słonecznika 100 g
arbuz 400 g
filet z łososia 600 g
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

Opłukanego i dobrze wysuszonego łososia norweskiego ułożyć na tacce aluminiowej i upiec na grillu. Następnie rybę ostudzić i zalać marynatą przygotowaną z oliwy, przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat, soku z limonki i kolendry.

Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 13.12.2011 00:00
i zdrowo
msmariusz 12.12.2011 23:59
jak kolorowo
jolanta19 05.10.2011 16:53
muszą spróbować
Tika4444 15.03.2011 08:26
super
Barbara55 16.11.2010 16:34
nic specjalnego
gryczyn 24.09.2010 10:13
Wygląda bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak