Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szparagowa do słoika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 2 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
pomidory duże 6 szt
sól
Zalewa:
cukier 1/2 kg
ocet 1 szklanka
woda 2 l
sól 1-2 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szparagowa do słoika

Fasolę szparaga pokroić, marchew pokroić w plastry i gotować 20 min. Cebulę pokroić w krążki i nasolić ją. Papryki i pomidory pokroić w plastry. Fasolę i marchew odcedzić, połączyć z resztą składników, wymieszać i zalać gorącą zalewą. Zrobić zalewę: Wszystkie składniki do zalewy włożyć do wody i zagotować. Słoiki po zagotowaniu pasteryzować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 11.07.2012 13:49
o ciekawe
Juleczka20 19.05.2012 08:06
musi być smaczna
darus 01.04.2012 17:02
jaka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak