Sposób przygotowania

Na początek mięso dokładnie myjemy i kroimy w plastry o grubości około 2 centymetrów. Następnie ścieramy czosnek na tarce o najmniejszych oczkach do miski dodajemy sok z cytryny , i 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę soli i pieprzu , mieszamy i nacieramy pokrojone płaty mięsa. Następnie wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej i smażymy co chwilę obracając strony, po kilku minutach dolewamy około pół szklanki wody , i pokrojony pęczek natki pietruszki i dusimy około pół godziny . Mięso wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Następnie ziemniaki obieramy i przekrajamy na mniejsze kawałki jak są za duże i wrzucamy do garnka zalewamy zimną wodą dodajemy szczyptę soli i gotujemy . Następnie wyjmujemy na talerz posypujemy koperkiem i dodajemy plaster gotowego mięsa dekorujemy resztą pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !