Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z papryką i sałatką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
papryki czerwone 4
oliwa 8 łyżek
ogórki 3
natka pietruszki 1 natka
czosnek 1
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z papryką i sałatką

Na początek mięso dokładnie myjemy i kroimy na grubość około 2 centymetrów. Paprykę i pęczek pietruszki opłukać . Mięso nacieramy solą pieprzem i 5 łyżkami oliwy. Na rozgrzany do 190 stopni C piekarnik układamy papryki i mięso. Następnie pieczemy około 20 minut . Papryki przekładamy do miski oprószamy solą i odstawiamy w ciepłe miejsce. Następnie na sałatkę obieramy ogórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Odlewamy sok dodajemy pokrojoną pietruszkę , wlewamy resztę oliwy , doprawiamy solą i pieprzem. . Kotlety podajemy z pieczoną papryką i sałatką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak