Sposób przygotowania

Na początek mięso dokładnie myjemy i kroimy na grubość około 2 centymetrów. Paprykę i pęczek pietruszki opłukać . Mięso nacieramy solą pieprzem i 5 łyżkami oliwy. Na rozgrzany do 190 stopni C piekarnik układamy papryki i mięso. Następnie pieczemy około 20 minut . Papryki przekładamy do miski oprószamy solą i odstawiamy w ciepłe miejsce. Następnie na sałatkę obieramy ogórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Odlewamy sok dodajemy pokrojoną pietruszkę , wlewamy resztę oliwy , doprawiamy solą i pieprzem. . Kotlety podajemy z pieczoną papryką i sałatką .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !