Sposób przygotowania

Parówki obieramy z osłonek i przekrawamy każdą na 3 części. Podsmażamy parówki na rozgrzanym tłuszczu, aż się ładnie zrumienią. Zdejmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu co parówki szklimy cebulę, którą wcześniej obieramy i kroimy w ósemki. Gdy cebula lekko zmięknie, dodajemy do niej parówki. oraz pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w ósemki jabłka. (Jabłka pozostawiamy w skórkach) Podsmażamy to wszystko razem kilka minut, mieszając. Następnie dolewamy do potrawy bulion, piwo oraz przyprawy i dusimy wszystko razem pod przykryciem 10-15 minut. Jeśli po tym czasie na patelni nadal jest dużo soku, odkrywamy przykrywkę i trzymamy potrawę na ogniu aż nieco zgęstnieje. Podajemy na ciepło, z chlebem, posypane zieleniną, np. natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    podoba mi się ten przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    niby codzienne skladniki a jak wykwintnie wyglada!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna45

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna45

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !