Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerka 10 szt
mięso mielone 500 g
pieczarki 10 szt
cebula 2 szt
żółty ser 10 plastrów
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
oregano
Papryka słodka mielona Prymat
mleko 1/4 szklanki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki faszerowane mięsem mielonym

Odcinamy górę każdej bułeczki. Wyciągamy z niej miąższ. Miąższ zalewamy mlekiem i mieszamy , tak aby powstała gęsta masa. Mięso podsmażamy razem z pokrojoną cebulką i startymi na tarce o grubych oczkach pieczarkami.Następnie dodajemy masę z bułek. Mieszamy dokładnie. Doprawiamy. Dusimy całość kilka minut. Faszerujemy bułeczki mięsem , na wierzch kładziemy po plasterku sera żółtego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.03.2012 07:53
pyszny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak