Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
fasola biała 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
pomidory krojone 1 puszka
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 90 g
czosnek 5 ząbków
sól
pieprz
oregano
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Czosnek obieramy , przeciskamy przez praskę i podsmażamy krótko na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy mięso mielone , posiekaną drobno cebulkę i podsmażamy na patelni. Doprawiamy. Do garnka wlewamy zawartość puszek wraz z zalewą. Dolewamy taką ilość wody , by wyszła rzadka zupa. Gotujemy wraz z łyżeczką soli i pieprzu na niezbyt dużym ogniu. Następnie dodajemy do zupy usmażone mięso mielone. Oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy zupę na ostro. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 28.02.2012 15:23
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak