Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KOSC WEDZONA 1
boczek 30 dag
marchew 2
piertuszka 1
cebula 1
ziemniaki 6
kostka rosołowa 2
Kucharek przyprawa do potraw
majeranek
sól
pieprz
olej
groch 30 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z boczkiem

Opłukać kość,włożyć do większego garnka zalać wodą,dodać groch(groch wcześniej namoczyć),dodać kostki rosołowe,kucharek,majeranek,pieprz,sól do smaku,gotować.Boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć z cebulą,przełożyć do gotującej się zupy.Marchew i pietruszkę obrać,pokroić lub zetrzeć na tarce dodać do zupy.Kiedy groch będzie już miękki,dodać obrane pokrojone w kosteczkę ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 16.04.2012 21:28
Bardzo fajna, tradycyjna zupa, która będzie smakować zawsze!
kate.500 08.04.2012 15:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak