Sposób przygotowania

Kapustę płuczemy i dobrze odciskamy, kroimy. Do garnka dodajemy 3 łyżki masła, rozgrzewamy, dajemy kapustę, chwilę razem smażymy, podlewamy szklanką bulionu. Przykrywamy i dusimy 5 minut. Następnie zmniejszamy płomień, dolewamy litr bulionu, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę pieprzu i gotujemy ok 45 minut od czasu do czasu mieszając. Pozostałe warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy do nich przecier, smażymy razem chwilę aż się skarmelizuje, podlewamy chochlą zupy i dodajemy całość do garnka z kapustą. Uzupełniamy rosołem jeśli zupa jest za gęsta. Gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec doprawiamy musztardą, ewentualnie pieprzem i solą. Na talerzach na zupę dajemy kleks śmietany i posiekaną natkę. Można podać z chlebem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pięknie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo lubię kuchnię rosyjską, jest niepowtarzalna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wygląda apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna zupa
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawa xupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Sycące danie i apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !