Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa pianka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 100 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
banan 3 szt
kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa pianka

Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka razem z cukrem, śmietanką i pokrojonymi bananami zmiksować na gładką masę.
Białka ubić na sztywną pianę, dosypać mąkę ziemniaczaną. Ubite białka delikatnie połączyć z masą bananową.
Masę nałożyć do formy do tarty lub foremek do tartaletek, piec w temp. 180 st ok. 30 minut aby masa się ścięła i przyrumieniła z wierzchu.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 19.03.2012 21:17
pychotka
caralajna 04.03.2012 09:44
wow, na pewno by mi smakowała
ben-ka 28.02.2012 09:49
muszę zrobić taki deserek:)
foczka-ks 27.02.2012 23:09
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak