Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, białko wymieszać z ciepłą woda, stopniowo wylewać na mąkę zagniatając aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto - w zależności od rodzaju mąki wody może być minimalnie mniej lub więcej więc najlepiej robić to stopniowo. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię i odstawić na 1/2 godziny.
Bakłażana zasolić, pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić trochę masła, podsmażyć bakłażana aż zbrązowieje i zmięknie. Dodać posiekany drobniutko czosnek, pomidory, sól, pieprz i ewentualnie chili jak ktoś lubi pikantne smaki. Przestudzoną masę z bakłażana wymieszać z serkiem ricotta.
Ciasto podzielić na części, każdą część rozwałkować cienko i wykrawać szklanką lub foremką koła. Na każdy kawałek nałożyć pastę z sera i bakłażana, skleić.
Gotować w szerokim garnku w osolonej wodzie z 2 -3 łyżkami oleju.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    rewelacja
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam pierogi.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika78

    na pewno wypróbuję`- super!:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !