Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczam razem z czekoladą i chłodzę. Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Żółtka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do żółtek dodaję przestudzoną margarynę z czekoladą, mieszam, przesiewam mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaję żurawinę( odkładam łyżkę na później), po wymieszaniu z nią dodaję partiami pianę z białek delikatnie mieszając. Ciasto przelewam do formy. Piekę 45- 50 minut w temp. 170 stopni. Po wystudzeniu dekoruję polewą i pozostałą żurawiną. Polewę przygotowuję rozpuszczając margarynę z cukrem pudrem i kakao, dodaję łyżkę mleka, całość mieszam dokładnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wspaniała babeczka
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    naprawdę cudna , jak malowana...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prześliczna babeczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    jaka śliczna babeczka
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    szkoda, ze nie ma zdjecia w przekroju... ale brzmi pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jak śliczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    pysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smakowita
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !