Sposób przygotowania

Do garnka włożyć pokrojone owoce (daktyle i figi) oraz rodzynki i zalać całość sokiem jabłkowym.
Gotować, aż owoce będą zupełnie miękkie, a część soku odparuje.
Dolać wino, zagotować, połączyć z tartymi jabłkami i ostudzić.
Do chłodnej masy dodać zmielone orzechy i migdały oraz sporo miodu - dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 12 godzin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    ciekawe
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !