Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
pieczarki 7 szt
mięso gulaszowe 30 g
mąka 1 łyżka
kostka mięsna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowym

mięso opłukać, podsmażyć na patelni,
pieczarki oczyścić,, opłukać,pokroić w paski, sparzyć wrzątkiem,dodać do mięsa na patelni, dusić razem ok 2-3 min, mieszając.dodać przyprawy, podlewać wodą.gdy mięso będzie miękkie zaprawić mąką, wymieszać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
makaron przełożyć na talerz polać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 27.02.2012 19:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak