Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić i zalać niewielką ilością wrzątku - tyle, aby ziemniaki były nakryte.
Przykryć i ugotować do miękkości.
Siemię lniane uprażyć lekko na suchej patelni, stale mieszając, aby się nie spaliło.

Odcedzić miękkie ziemniaki, lekko ugnieść, dolać olej lniany, mielone siemię, pieprz i sól do smaku - ugnieść na puree.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo ciekawy przepis na puree :-)
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    I bardzo smaczny efekt :)
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    jeszcze takiego puree nie jadłam
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja tez nie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    super pomysł na pewno jest pyszne :) lubię smak oleju lnianego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !