Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz cielęcy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka cielęca z/k 1,20 kg
cebula 0,25 kg
tłuszcz
mąka 0,08 kg
śmietana 0,15 kg
papryka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz cielęcy

Mięso umyć, usunąć kości, pokrajać w grubą kostkę. Oprószyć mięso solą , pieprzem i mąką, obsmażyć na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić. Cebulę rozdrobnić, posypać papryką, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa i dalej dusić. Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i śmietaną, dodać do mięsa zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak