Sposób przygotowania

CIASTO I (BEZA)
6 białek, i 2 szklanki cukru noraz makę ziemniaczaną i ocet wymieszać i odstawić.

CIASTO II
6 żółtek, 2 jaja, 6 łyżek cukru, mąkę pszenną, 2 łyżki kakao i proszek miksujemy

wykładamy naprzemiennie ciasto białe i czarne.pieczemy 40 minut w temperaturze 180stopni.upieczone ciasto przekroić na pół i przełożyć połówą kremu i położyć galaretkę czerwoną, gdy stężeje nałożyc drugą część kremu i położyć drugi blat ciasta.

KREM
budyń gotowac wg przepisu na 3/4 mleka. do gorącego wsypać żółtą galaretkę energicznie mieszając.

margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy porcjami masę budyniową z galaretką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Ciekawe:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    skusiłabym się
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    warto zjeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !