Sposób przygotowania

Rozbić jajka - oddzielić białka od żółtek.
Białka ubić z cukrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym.
Mąkę przesiać z dodatkiem kakao i proszku do pieczenia.
Do sztywnej piany z białek dodać żółtka i wymieszać szybko robotrm.
Dosypać mąkę i wymieszać drewnianą łyżką, ostrożnie, aby nie nie zniszczyć struktury piany.
Masę biszkoptową przełożyć do duszej blaszki nasmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
Piec w temp. 180'C przez 40-45 minut.
Biszkopt jest gotowy, kiedy jego brzegi odstają od blaszki, a środek jest sprężysty w dotyku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    też taki robie
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kawowy mniam ;)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    kakaowy ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !