Sposób przygotowania

Zmieloną kaszę łączymy z orzechami posiekanymi dodajemy jajko, szczyptę soli. Całość wyrabiamy aż masa stanie się stanie się jednolita. Wykładamy na wysypaną nie wielką ilością bułki tartej stolnicę, formułujemy 8 zgrabnych krokiecików. Panierujemy w jajku i tartej bułce (do jajka dodajemy koperek ). Smażymy zaraz po przygotowaniu na dobrze rozgrzanym tzw. głębokim tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy na wygrzanych talerzach, nakładamy liść sałaty a na niego krokiety prosto z patelni. Jako dodatek możemy dodać pieczarki lub świeże grzyby w śmietanie.


Polecam Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam wszystko co orzechowe:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !