Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety orzechowe z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy posiekane 1 szklanka
jaja 2 szt.
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
kasza 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety orzechowe z koperkiem

Zmieloną kaszę łączymy z orzechami posiekanymi dodajemy jajko, szczyptę soli. Całość wyrabiamy aż masa stanie się stanie się jednolita. Wykładamy na wysypaną nie wielką ilością bułki tartej stolnicę, formułujemy 8 zgrabnych krokiecików. Panierujemy w jajku i tartej bułce (do jajka dodajemy koperek ). Smażymy zaraz po przygotowaniu na dobrze rozgrzanym tzw. głębokim tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy na wygrzanych talerzach, nakładamy liść sałaty a na niego krokiety prosto z patelni. Jako dodatek możemy dodać pieczarki lub świeże grzyby w śmietanie.


Polecam Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 17.04.2012 11:38
uwielbiam wszystko co orzechowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak