Sposób przygotowania

Do szerokiego rondla wlać przecier pomidorowy i wielowarzywny.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grubą kostkę - rozgotować w osobnym garnku z dodatkiem kilku łyżek wody.
Jabłka zmiksować i dodać do przecieru warzywnego.
Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować 2-3 godziny, na małym ogniu, aż część płynu odparuje, a masa zgęstnieje.
Sos przecedzić lub wybrać ziele i listki.
Do czystego sosu dodać cukier, sól, pieprz, kmin rzymski, kurkumę, imbir, cebulę granulowaną, startą skórkę i sok z cytryny.
Gotować tak długo, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji.
Sosem napełnić słoiczki i zapasteryzować 20-30 minut.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    do pizzy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    taki sok przecierowy robisz z jakich warzyw?
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    kupuję gotowy w kartonie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !