Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z wołowiny z musztardą Prymat

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebule 3 nieduże
ogórki kiszone 3
słonina
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z wołowiny z musztardą Prymat

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Każdy kotlet rozbić, oprószyć solą i pieprzem, a następnie przesmarować musztarda Prymat rosyjską.Ogórki i słoninkę pokroić w słupki, cebulę na ćwiartki.
Krok 1 - Zrazy z wołowiny z musztardą Prymat foto
2
Na każdym posmarowanym musztarda kotlecie układać po kawałku ogórka, słoniny i cebuli. Zwinąć w rulonik.
Krok 2 - Zrazy z wołowiny z musztardą Prymat foto
3
Na głębokiej patelni rozgrzać olej, ułożyć ciasno roladki i smażyć z obu stron. Posypać pozostałą cebulką i ogórkami pokrojonymi w kostkę.
Krok 3 - Zrazy z wołowiny z musztardą Prymat foto
4
Wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny
Krok 4 - Zrazy z wołowiny z musztardą Prymat foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Zrazy z wołowiny z musztardą Prymat foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.08.2013 07:25
Świetne zrazy :)
Pani Domu 20.11.2012 16:29
pyszne zrazy z wołowiny
Kate131 30.10.2012 17:45
apetyczne
traktorek 29.07.2012 21:07
pyszności
kuklik 11.07.2012 16:26
rewelacja
lilify 19.03.2012 12:20
kiedyś robiłam podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak