Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karpatka o smaku migdałowo-ajerkoniakowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
ajerkoniak 3 kieliszki
aromat migdałowy
margaryna 1/2 kostki
jaja 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
budyń 1
margaryna 1
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: karpatka o smaku migdałowo-ajerkoniakowym

wode i 1/2 margaryny zagotować bi dodać mąkę.Ciasto przestudzić i ubić dodając po 1 jajku.Miksować 10 minut.dodać proszek do pieczenia.ciasto dzielimy na 2 części. blachę smarujemy smalcem lub olejem , ciasto wykładamy łyżeczką i pieczemy 40 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku.

KREM:
Budyń gotujemy. margaryne miksujemy ze szklanka cukru i dodawać po łyżce budyniu zimnego, na koniec dodać ajerkoniak oraz aromat i miksować. takim kremem przekładamy ciasto.

MOŻNA KUPIĆ GOTOWY KREM KARPATKA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 05.10.2013 17:11
mniam pycha ta karpatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak