Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik miodowo - cynamonowy pod pierzynką cebulowo-paprykową

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 2 nóżki
cebula biała 2 sztuki
papryka czerwona pół dużej
masło do smażenia
miód gryczany 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat pół łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Królik miodowo - cynamonowy pod pierzynką cebulowo-paprykową

Kroki postępowania

1
Z miodu, cynamonu, soli i pieprzu przygotować glazurę i natrzeć nią mięso.
Krok 1 - Królik miodowo - cynamonowy pod pierzynką cebulowo-paprykową foto
2
Następniena patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso z obu stron.
Krok 2 - Królik miodowo - cynamonowy pod pierzynką cebulowo-paprykową foto
3
Następnie mięso przełożyć do naczynia z gotującą się wodą, dodać pokrojoną cebulę i paprykę i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Królik miodowo - cynamonowy pod pierzynką cebulowo-paprykową foto
4
Mięso podawać pokryte warstewką cebulki i papryki, można podawać z ryżem.
Krok 4 - Królik miodowo - cynamonowy pod pierzynką cebulowo-paprykową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 31.05.2012 09:16
przepis fajny ale ja nie mam dostępu do króliczego mięsa.
manaika 14.04.2012 09:27
super!
Sroczka 28.02.2012 10:24
Ciekawy przepis. Chciałabym posmakować.
sylwia / sytofala 27.02.2012 19:08
ładna sztuka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak