Sposób przygotowania

Do półlitrowej szklanej butelki wsypać suszoną żurawinę i wlać wódkę. Szczelnie zakręcić. Pozostawić w ciemnym miejscu 2-3 tygodnie. Co kilka dni można potrząsnać butelką, aby smak się równomiernie rozszedł.
Do nalewki dodać miód i wymieszać, mocno potrząsając butelką. Odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie. Odcedzić.
Nalewka nadaje się już do picia, ale warto ją odstawić do zmacerowania na kilka miesięcy.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    takiej jeszcze nie piłam..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !