Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinówka z miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód płynny 50 ml
żurawina
wódka 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinówka z miodem

Do półlitrowej szklanej butelki wsypać suszoną żurawinę i wlać wódkę. Szczelnie zakręcić. Pozostawić w ciemnym miejscu 2-3 tygodnie. Co kilka dni można potrząsnać butelką, aby smak się równomiernie rozszedł.
Do nalewki dodać miód i wymieszać, mocno potrząsając butelką. Odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie. Odcedzić.
Nalewka nadaje się już do picia, ale warto ją odstawić do zmacerowania na kilka miesięcy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 11.11.2012 09:33
super
malaczarna23 16.06.2012 21:58
takiej jeszcze nie piłam..
Habibi 22.03.2012 18:37
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak