Sposób przygotowania

Na początek porzeczki dobrze umyć i oczyścić z łodyżek . Następnie do garnka wrzucamy porzeczki i zasypujemy je cukrem żelującym . Wszystko mieszamy i wlewamy sok porzeczkowy z wcześniej wyciśniętych porzeczek. Następnie odstawiamy porzeczki z cukrem i sokiem na około 1 godziny.Później wstawiamy na średni ogień i czekamy aż się zagotują ciągle mieszając i i gotować przez 20 minut . Następnie przelewamy z garnka do słoików , słoiki zakręcić i wstawić do garnka z wodą . Następnie na duży ogień i gotować w temperaturze wody 90 stopni przez 5 minut . Następnie odlewamy z garnka wodę wyciągamy rękawicą i odstawiamy na cienki ręcznik nakrętką do dołu. Gdy wystygną odstawiamy w chłodne miejsce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !