Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok miętowo-jabłkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięta w saszetkach 4 saszetki
woda 350 ml
sok jabłkowy 150 ml
jabłko 1
cukier 4 łyżki
kostki lodu 2
listek mięty 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sok miętowo-jabłkowy

Saszetki mięty zaparzamy 350ml wody najlepiej do dzbanka dodając 4 łyżki cukru i mieszając aż się rozpuści . Następnie dolewamy sok jabłkowy . Jedno jabłko zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach wyjdzie z tego przecier a następnie dodać starte jabłko do soku dobrze wszystko wymieszać i przelać do szklanki dekorując listkiem świeżej mięty na wierzchu lub kawałkami jabłka ,Pić najlepiej schłodzone wcześniej w lodówce. Można dodać całe lub pokruszone kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak